Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Νικήστε το άγχος των εξετάσεων !!!

Την Τρίτη και την Τετάρτη 13 και 14 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης «ΔΙΟΛΚΟΣ», που εδρεύει στην Κόρινθο και προσφέρει την βοήθειά του σε όλα τα σχολεία του Νομού για σημαντικά θέματα που προβληματίζουν τους μαθητές. Η επίσκεψή τους αυτή τη φορά είχε σχέση με το άγχος των εξετάσεων και απευθυνόταν στους μαθητές των τριών τμημάτων της Γ΄ Λυκείου.
  Η κα Αθηνά Γαϊτάνη, που μίλησε στο δικό μας τμήμα, άρχισε την ενημέρωση σχετικά με το άγχος και τους τρόπους αντιμετώπισής του με έναν ιδιαίτερο και διασκεδαστικό τρόπο. Αφού γνωριστήκαμε και είπαμε ο καθένας ένα θετικό  στοιχείο του χαρακτήρα μας, χώρισε την τάξη σε τρεις ομάδες των 7 και των 8 ατόμων. Στη συνέχεια μοίρασε και στις τρεις ομάδες μαρκαδόρους και μεγάλα χαρτόνια και μας ανέθεσε να γράψουμε τα αίτια τούς τρόπους εκδήλωσης και αντιμετώπισης τους άγχους.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της δραστηριότητας, αφού παρουσιάσαμε και συζητήσαμε τις εργασίες μας, κάναμε λόγο για το τι  διαθέτει ένας επιτυχημένος στις Πανελλήνιες μαθητής. Τέλος, κλείσαμε την συζήτηση αυτή με συμβουλές για απλούς, καθημερινούς και εύκολους τρόπους  αντιμετώπισης του άγχους και των νεύρων που κατακλύζουν τούς μαθητές σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της ζωής τους.
Η επίσκεψη αυτή στο σχολείο μας ήταν κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, που προκάλεσε μια εποικοδομητική συζήτηση που θα μας μείνει αξέχαστη. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν έμειναν ευχαριστημένοι. Η Κωνσταντίνα υποστηρίζει ότι η παρουσία της κυρίας Γαϊτάνη ήταν πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Η Φωτεινή ισχυρίζεται πώς ήταν  πολύ σημαντική. Η Έλενα ξετρελάθηκε  και μας είπε πώς την βοήθησε πολύ!!!


Δημήτρης Κωστούρος, Γ2