Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μια γιορτή της Λογοτεχνίας και της Μουσικής

από τη Βασιλική Παπαδημητρίου (Β΄ Λυκείου)

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο του Βέλου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που είχαν διακριθεί στο 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το σχολείο μας. Σε αυτό το διαγωνισμό πήραν μέρος παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Κορινθία, στα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τα έργα τους. 

Από το Βέλο βραβεύτηκαν η μαθήτρια του Γυμνασίου Έλλη-Άννα Καψοκέφαλου, με το 2ο βραβείο Διηγήματος Γυμνασίου, η Μαρία Τσιγάρα με το 3ο βραβείο στην κατηγορία Διηγήματος Λυκείου, η Αντωνία Γκρέμη-Λιαδή με έπαινο στην ίδια κατηγορία, η Μυρτώ Καπώλη με έπαινο στην κατηγορία Ποιήματος Λυκείου, ενώ με το 2ο και 1ο βραβείο σε αυτή την κατηγορία βραβεύτηκαν αντίστοιχα οι μαθήτριες Λυδία Κολλιοπούλου και Τάνια Χαλκιά. Στη διάρκεια της γιορτής η μαθήτρια του σχολείου μας Μυρτώ Καπώλη διάβασε τα κείμενα των μαθητών που πήραν τα πρώτα βραβεία και μας  συγκίνησε όλους. 

Επίσης, στη γιορτή συμμετείχε και η μπάντα του σχολείου μας που αποτελείται από τη Βασιλική Παπαδοπούλου, τη Μαρία Βελίγκου, την Ασημίνα Κλωνή, τη Ντανιέλα Στογιάν, τη Βίκη Φούζα, την Ασημίνα Παπαδημητρίου, τη Νίκη Παπαδοπούλου και τη Μυρτώ Καπώλη. Τα κορίτσια τραγούδησαν  μελοποιημένα ποιήματα αλλά και σύγχρονα τραγούδια και εντυπωσίασαν το κοινό που τα χειροκρότησε με ενθουσιασμό. 

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς η όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου γέμισε από θεατές που παρακολουθούσαν με προσοχή και συγκίνηση. Όλοι οι μαθητές που βραβεύτηκαν ήρθαν να παραλάβουν τα βραβεία τους, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και πολλοί μαθητές και κάτοικοι του Βέλου ήρθαν να την παρακολουθήσουν. Εκτός από αυτούς, την τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αξιότιμοι καλεσμένοι, όπως ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κος Φειδάς και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Τσαπάλου, η Σχολική Σύμβουλος των Φιλολόγων, κα Κεκροπούλου, η Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, ο Δήμαρχος, κος Παπακυριάκος, και οι δύο Αντιδήμαρχοι της πόλης μας, κος Τρωγάδης και η κα Καλλίρη, καθώς και πολλοί διευθυντές και εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία του νομού μας.  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά κυρίως όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και η γιορτή, δηλαδή το Δήμο Βέλου-Βόχας και τους χορηγούς του διαγωνισμού, το Διευθυντή του Δημοτικού, κο Γιάνναρο, τον Υποδιευθυντή, κο Παπανικολάου, που όχι μόνο μας έδωσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους αλλά μας βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια της γιορτής, τον κο Ιάκωβο Δρόσο, καθηγητή κλασσικής κιθάρας, που βοήθησε την μπάντα μας να προετοιμάσει τα μουσικά κομμάτια που παρουσίασε, και κυρίως τη διευθύντριά μας, κα Μάρθα Πολίτου, για αυτή την εκδήλωση και για όλες τις άλλες δραστηριότητες που οργάνωσε τα δύο χρόνια που έχει αναλάβει το Λύκειο Βέλου.

Ελπίζουμε στο μέλλον να πολλαπλασιαστούν τέτοιες δημιουργικές και ευχάριστες εκδηλώσεις που να δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να δείξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους.